ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το μυστήριο με τον «ξαφνικό θάνατο» του Επενδυτή


Ο «ξαφνικός θάνατος» της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή» την περασμένη Τετάρτη, είναι το κομμάτι μιας εικόνας που είναι πολύ περισσσότερο ζοφερή απ’ όσο φαίνεται. Όμως δείχνει την κατεύθυνση ραγδαίας ύφεσης της “αγοράς” των Μέσων, αλλά και τον τρόπο που οι επιχειρηματίες των media, τουλάχιστον ορισμένοι, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους.
Με αφορμή απεργία των εργαζομένων για καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών, ο ιδιοκτήτης Κώστας Γιαννίκος αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση του Επενδυτή. Εάν είναι αλήθεια ή μπλόφα θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Έμπειροι παρατηρητές δεν αποκλείουν την -προσπάθεια έστω- επανέκδοσης του Κόσμου του Επενδυτή στο μέλλον, σε άλλη βάση, με νέους εργαζόμενους και οπωσδήποτε χαμηλότερου κόστους. Θα πρόκειται για το… “Φάντασμα του Επενδυτή”.
Αυτό όμως που είναι πραγματικά άξιο απορίας είναι το πώς αποφασίζεται εν μία νυκτί να κλείσει η πρώτη σε κυκλοφορία εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία είναι σε θέση να καλύψει το κόστος παραγωγής της. Η μέση..
κυκλοφορία της το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ είναι 37.000 στο τεύχος, και παρότι είχε πέσει στα 22.000 το τελευταίο διάστημα, παρέμενε πρώτη με διαφορά από τις υπόλοιπες. Η τιμή της παρέμενε υψηλή, στα 4 ευρώ το φύλλο, γεγονός που της έδινε σημαντικά έσοδα από πωλήσεις. Τα έσοδά της το 2011 από διαφήμιση ανήλθαν, σύμφωνα με τη Media Services σε 5 εκ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τους 90, ενώ οι αμοιβές τους κινούνται στη Συλλογική Σύμβαση ή και χαμηλότερα.

-απόσπασμα από άρθρο στο ergazomenoiependyti